Sommarverksamhet för hundratals barn på 4H:s matskolor

Svensk- och finskspråkiga 4H-föreningar arrangerar matskolor för barn runt om i landet. I sommar arrangeras 50 matskolor med närmare 800 barn. Temat på årets matskolor är potatis.Läs mera »

Matglädje på barnens matskola

Matskolan är ett dagsläger för 8-12-åriga barn, där barnen får uppleva matglädje med alla sinnen, besöka en bondgård och röra på sig. Barnen får själv kocka och baka, eftersom 4H:s verksamhet baserar sig på "lära genom att göra" pedagogiken.

Till en matskoledag hör morgonmål, lunch och mellanmål som barnen själva lagat, lek och rörelse samt diskussioner om matens och motionens betydelse för hälsan. Avslutningsvis bjuds föräldrarna på en familjemiddag som barnen själva tillrett.

Dagslägren erbjuder barnen rolig och meningsfull verksamhet under skolloven runt om i Finland.

Ett barn med en höna i famnen

" Min son gillade matskolan jätte mycket och hoppas på att få delta igen. Han har varit på många olika läger, men detta var det bästa av alla! "

- förälder