Matglädje för barn i 38 matskolor

Matskolan-Ruokakoulu verksamheten förverkligas i sommar i 38 matskolor. Matskolorna arrangeras av svensk- och finskspråkiga 4H-föreningar runt om i landet och närmare 700 barn kommer att delta. På matskolorna får också närmare 150 unga hjälpledare arbetserfarenhet.Läs mera »

Matglädje på barnens matskola

Matskolan är ett dagsläger för 8-12-åriga barn, där barnen får uppleva matglädje med alla sinnen, besöka en bondgård och röra på sig. Barnen får själv kocka och baka, eftersom 4H:s verksamhet baserar sig på "lära genom att göra" pedagogiken.

Till en matskoledag hör morgonmål, lunch och mellanmål som barnen själva lagat, lek och rörelse samt diskussioner om matens och motionens betydelse för hälsan. Avslutningsvis bjuds föräldrarna på en familjemiddag som barnen själva tillrett.

Dagslägren erbjuder barnen rolig och meningsfull verksamhet under skolloven runtom i Finland.

Matskolan-Ruokakoulu verksamheten understöds av SAGA.