Barnens matskolor populära – matens ursprung blir bekant

Matlagningen, bondgårdsbesöken och att få bjuda föräldrarna på familjemiddag inspirerade barnen på Matskolan–Ruokakoulu -projektets dagsläger. Projektet tar slut vid årsskiftet, men Finlands svenska 4H och Suomen 4H-liitto fortsätter med verksamheten, eftersom barnen och föräldrarna önskar fortsättning på lägren.Läs mera »

Matglädje på barnens matskola

Matskolan är ett dagsläger för 8-12-åriga barn, där barnen får uppleva matglädje med alla sinnen, besöka en bondgård och röra på sig. Barnen får själv kocka och baka, eftersom 4H:s verksamhet baserar sig på "lära genom att göra" pedagogiken.

Till en matskoledag hör morgonmål, lunch och mellanmål som barnen själva lagat, lek och rörelse samt diskussioner om matens och motionens betydelse för hälsan. Avslutningsvis bjuds föräldrarna på en familjemiddag som barnen själva tillrett.

Dagslägren erbjuder barnen rolig och meningsfull verksamhet under skolloven runtom i Finland.