Matskolan är matglädje

Matskolan ger barn upplevelser och erfarenhet kring mat och matlagning. Barnen får uppleva  MATGLÄDJE med alla sina sinnen och nöjet av att röra på sig och motionera. Matskolan är till för pojkar och flickor i åldern 8–12 år. Matskolan erbjuder 4–5 dagar av rolig och meningsfull sysselsättning under skolloven.

Till varje matskoledag hör morgonmål, lunch och mellanmål, som barnen tillreder själva, motionspass, och diskussionsstunder där barnen får lära sig vikten av hälsosam kost och motion. Till matskolan hör också ett besök till en bondgård, samt välkomst morgonmål och familjemiddag, som föräldrarna är välkomna att delta i.

Matskolorna arrangeras av 4H-föreningarna runtom i Finland.

Matskolan är ett dagsläger för 8-12-åriga pojkar och flickor. Foto: Harriet Sundholm